LVM perustajajäseneksi kansainväliseen MyData Global -yhdistykseen

Liikenne ja viestintäministeriö liittyy jäseneksi kansainväliseen MyData Global –yhdistykseen ja on yksi sen perustajajäsenistä. Ministeriö on edistänyt omaan dataan (mydata) liittyvää yhteistyötä ja verkostoitumista Suomessa jo useita vuosia.

Kansainvälisen yhdistyksen tavoitteena on parantaa ihmisten itsemääräämisoikeutta henkilötietoihinsa sekä mahdollisuutta siirtää tietoja yhdeltä yritykseltä toiselle palveluntarjoajalle. Päämäärä on, että henkilötiedon jakaminen perustuu luottamukseen sekä yksilöiden ja organisaatioiden väliseen tasapainoiseen ja reiluun suhteeseen.

– Otamme omadatatyössä uuden askeleen kohti aidosti globaalia kehittämis- ja vaikuttamistoimintaa. Ministeriön rooli kehityksen liikkeellepanijana yhdessä Aalto-yliopiston kanssa laajenee kansainväliseen yhteistyöhön, jossa julkinen sektori on osa yhteisöä, sanoo ministeri Anne Berner.

Omadata-kehitys on saanut alkunsa Suomesta, josta se nyt kansainvälisen yhdistyksen kautta organisoituu ja laajenee maailmalle.

– Osallistumalla kansainväliseen keskusteluun ja yhteistyöhön, edistämme kansalaisten oikeuksia omaan tietoonsa ja henkilötietoon liittyvän vastuullisen liiketoiminnan syntymistä, sanoo ministeri Berner.

Tiedon hyödyntäminen on osa hallitusohjelman mukaista digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön luomista. Tavoitteena on käyttäjien luottamuksen vahvistaminen digitaalisiin palveluihin

Ministeriö luo tiedon hyödyntämiselle edellytyksiä erityisesti lainsäädännön esteitä purkamalla ja kansainvälisiin sopimuksiin vaikuttamalla.

 

LVM:n tiedote: LVM perustajajäseneksi kansainväliseen MyData Global -yhdistykseen